POVIJEST

Deseti rođendan malonogomentog turnira

Započeli smo „tiho“ 1999. godine nakon otvorenja sportske dvorane pri Osnovnoj školi Ljudevita Modeca. Početak je, dakako, bio „težak“ i nije se bilo lako „nametnuti“ uz bok poznatih malonogometnih turnira u Hrvatskoj.

Beneteks 2007.

Postupno smo uspjeli i drago nam je što većina nogometaša iznimno cijeni križevački turnir i svrstava ga do popularne „Kutije šibica“. Zanimanje za naš turnir raslo je iz godine u godinu, rastao je i nagradni novčani fond koji se za našu „jubilarku“ popeo na više od 100 tisuća kuna. Na turnirima su tijekom godina nastupali poznati hrvatski nogometaši i internacionalci, a često je igrao i proslavljeni Robert Prosinečki koji je svojedobno s Mlinom Brežani osvojio turnir. U mnogim su postavama istaknuti malonogometni reprezentativci, ali i igrači elitnog razreda 1.HNL te 2., 3., 4. i županijskih liga. Nastupaju i rekreativci, unatoč tomu što su svjesni da se ne mogu ravnopravno nositi s profesionalnim nogometašima. Igraju, jer vole i cijene njihov i naš turnir, zadovoljni su visokom razinom organizacije, ali i iznimno korektnim suđenjem, što, nažalost, nije slučaj na ostalim turnirima.

Plamen 2008.

Redovito priređujemo i nagradnu igru za gledatelje koji dupkom ispune tribine sportske dvorane. Za završnicu turnira uvijek se tražila karta više i malonogometno natjecanje postalo je najposjećenijom sportskom priredbom u našem gradu. Svi se sjećamo i našeg Gorana Ilotića, preminulog tajnika Zajednice športskih udruga, „Katicu za sve“, po kome smo i naslovili trofej za fair play.

Svim sudionicima turnira želimo pravo sportsko i korektno nadmetanje i ugodan boravak na parketu naše dvorane. Osigurali smo i prikladni razglasni uređaj tijekom cijelog turnira kako bi se stvorilo još bolje sportsko i zabavno ozračje.

Maurizio Novosel